--:--:--

BIST 100 Endeksi Güne Yükselişle Başladı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
BIST 100 Endeksi Güne Yükselişle Başladı

BIST 100 Endeksi 10.528,92 Puana Çıktı

Borsa İstanbul’da işlem gören BIST 100 endeksi, açılışta önceki kapanışa göre 137,03 puan ve yüzde 1,32 artarak 10.528,92 puana yükseldi. Bankacılık endeksi yüzde 1,87 ve holding endeksi yüzde 1,71 değer kazandı.

Sektör Endeksleri Değerlendirildi

En çok kazandıran sektör endeksi iletişim olurken, tek kaybettiren ise elektrik sektörü oldu. Dün alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 2,23 artışla 10.391,89 puandan tamamlamıştı.

Analistlerin Yorumları

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD’de enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasına rağmen karışık bir seyir izlendiğini belirtti. Bugün yoğun veri gündemiyle yatırımcıların odağının bu verilere çevrileceğini ifade ettiler.

Dün Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergi düzenlemeleri ile ilgili açıklamaları da piyasalarda dikkatle takip edildi. Bakan Şimşek, vergisel düzenlemeleri içeren paketin yakın zamanda TBMM’ye sunulacağını ve borsaya yönelik taslak vergi çalışmasının geçici olarak ertelendiğini duyurdu.

Önemli Veriler ve Beklentiler

Bugün yurt içinde TCMB piyasa katılımcıları anketi, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın konuşması ve ABD’de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verileri takip edilecek.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.600 ve 10.700 seviyelerinin direnç, 10.500 ve 10.400 puanın destek konumunda olduğunu belirtti.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Brent Petrol Fiyatları ve Küresel Ekonomi
Brent Petrol Fiyatları ve Küresel Ekonomi
TÜİK’in Açıkladığı Ocak Ayı Sanayi Üretim Endeksi Sonuçları
TÜİK’in Açıkladığı Ocak Ayı Sanayi Üretim Endeksi Sonuçları
Dünya Ekonomisinde Son Durum
Dünya Ekonomisinde Son Durum
Esnaf ve Sanatkarlar İftar Programında Bakan Bolat’tan Ekonomi Değerlendirmesi
Esnaf ve Sanatkarlar İftar Programında Bakan Bolat’tan Ekonomi Değerlendirmesi
Türkiye’nin Otomotiv İhracatı Yükselişte
Türkiye’nin Otomotiv İhracatı Yükselişte
Zeytin Üreticilerine Ödeme Müjdesi
Zeytin Üreticilerine Ödeme Müjdesi
En Güncel Haberler - enhaberci.com'da
En Haberci Güncel Haberler

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları EN HABERCİ 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması