BOTAŞ’tan Dolandırıcılık Açıklaması
BOTAŞ’ın resmi internet sitesinde yayımladığı bir açıklamada, kuruluşun ve yöneticilerin adının kullanılarak dolandırıcılık yapıldığına dair uyarıda bulunuldu. Söz konusu açıklamada, son günlerde bazı şahısların BOTAŞ’ın adını kullanarak şirketlerden, iş insanlarından ve vatandaşlardan para talep ettikleri belirtildi.
Dolandırıcılara İtibar Edilmemesi İsteniyor
Açıklamada, bu tür taleplerin BOTAŞ’ın kuruluşu ve yöneticileri ile herhangi bir ilgisinin olmadığı vurgulanarak, bu tip dolandırıcılara kesinlikle itibar edilmemesi ve herhangi bir ödeme yapılmaması gerektiği belirtildi.
“Söz konusu taleplerin kuruluşumuz ve yöneticileri ile hiçbir ilgisi bulunmamakta olup, yardım ya da her ne sebeple olursa olsun talepte bulunan şahıslara itibar edilmemesi ve kesinlikle herhangi bir ödemede bulunulmaması, bu yönde bir duyum alınması halinde güvenlik güçlerine başvurulması” tavsiyesinde bulunuldu.
Kamuoyuna Duyuru
BOTAŞ’ın bu dolandırıcılık uyarısıyla ilgili yaptığı açıklama, hem şirketlerin hem de vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusunda önemli bir bilgilendirme niteliği taşıyor. Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olunması ve şüpheli durumlarda yetkililere başvurulması gerektiği vurgulandı.