Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere ait araçları ateşe vermesini ve evlere saldırmasını kınadı. Tajani, Kudüs Latin Patriği Kardinal Pierbattista Pizzaballa ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrailli yerleşimcilerin şiddetli saldırılarına karşı Filistinlilerle dayanışma içinde olduklarını vurguladı.
Bu şiddetli saldırıların ardından Avrupa Birliği (AB) ortaklarıyla yeni yaptırımların değerlendirileceğini belirten Tajani, İsrail’in Batı Şeria’daki eylemlerini sert bir dille eleştirdi. “İsrail hükümeti, bu saldırıları durdurma ve Filistin vatandaşlarını koruma sorumluluğuna sahip.” ifadelerini kullanan Tajani, Batı Şeria’daki Hristiyanlar ve Müslümanların barış içinde yaşamayı hak ettiğini dile getirdi.
Tajani, İsrail’in Filistin topraklarını gasbederek her sınırı aştığını belirterek, Gazze ve Batı Şeria’daki saldırıların sona ermesi gerektiğini vurguladı. İsrail ordusunun da saldırgan İsraillilerin ardından Taybe’ye baskın düzenlediğini hatırlatan Tajani, Taybe’de yaşayan çoğunlukla Filistinli Hristiyanların barış içinde yaşamayı hak ettiklerini sözlerine ekledi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]