--:--:--

Toshiba Japonya’daki İş Gücünü Azaltmayı Değerlendiriyor

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Toshiba Japonya’daki İş Gücünü Azaltmayı Değerlendiriyor

Toshiba, 5 Bin Kişiyi İşten Çıkararak Yeniden Yapılanma Sürecini Hızlandırıyor

Toshiba, Japonya’da gerçekleştirdiği son adımla, şirketin yeniden yapılanma sürecini hızlandırmayı planlıyor. Bu kapsamda, ülkedeki toplam iş gücünün yüzde 7’sine denk gelen 5 bin kişiyi işten çıkararak yerel iş gücünü azaltmayı değerlendiriyor. Nikkei gazetesinde yer alan habere göre, işten çıkarmaların odak noktası, idari personel ve destek personelleri olacak.

Gönüllü Emeklilik Talebi

Şirket yetkililerine göre, Toshiba işten çıkarmaların yanı sıra çalışanlardan **gönüllü emeklilik** için de talepte bulunacak. Bu adım, şirketin mali açıdan daha sağlam bir yapıya kavuşabilmesi ve rekabet gücünü artırabilmesi için atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Toshiba’nın bu kararı, teknoloji sektöründeki değişen rekabet koşullarına uyum sağlamak amacıyla alınmış bir stratejik adım olarak nitelendiriliyor. Şirket, iş gücündeki bu azaltımın, daha etkin ve verimli bir organizasyon yapısı oluşturarak gelecekteki büyüme hedeflerine daha güçlü bir şekilde ilerlemesine olanak sağlamayı hedefliyor.

Bu adımın şirketin mali performansına olumlu yansıması beklenirken, çalışanlar ve endüstri uzmanları da yaşanan değişiklikler konusunda yakından takipçisi olmayı sürdürüyor. Toshiba’nın Japonya’daki iş gücünü azaltma kararı, şirketin global ölçekteki rekabet gücünü artırma stratejisinin bir parçası olarak dikkat çekiyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Brent Petrol Fiyatları ve Küresel Ekonomi
Brent Petrol Fiyatları ve Küresel Ekonomi
TÜİK’in Açıkladığı Ocak Ayı Sanayi Üretim Endeksi Sonuçları
TÜİK’in Açıkladığı Ocak Ayı Sanayi Üretim Endeksi Sonuçları
Dünya Ekonomisinde Son Durum
Dünya Ekonomisinde Son Durum
Esnaf ve Sanatkarlar İftar Programında Bakan Bolat’tan Ekonomi Değerlendirmesi
Esnaf ve Sanatkarlar İftar Programında Bakan Bolat’tan Ekonomi Değerlendirmesi
Türkiye’nin Otomotiv İhracatı Yükselişte
Türkiye’nin Otomotiv İhracatı Yükselişte
Zeytin Üreticilerine Ödeme Müjdesi
Zeytin Üreticilerine Ödeme Müjdesi
En Güncel Haberler - enhaberci.com'da
En Haberci Güncel Haberler

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2025 Tüm hakları EN HABERCİ 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması