Nazilli ilçesinde Yeni Mahalle’deki demir yolunda yaralı bir leylek bulundu. Durumu fark eden vatandaşlar, hemen Nazilli Hayvan Hakları ve Doğa Koruma Derneği’ne bilgi verdi.
Nazilli Hayvan Hakları ve Doğa Koruma Derneği üyeleri, yaralı leyleği hızla veteriner kliniğine götürdü. Sağ kanadından avcılar tarafından vurulduğu belirlenen leylek, acil operasyona alındı.
Operasyon sırasında parçalandığı tespit edilen kanadı alınan leyleğin, bir daha uçamayacağı anlaşıldı. Bu nedenle leyleğin Bursa Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne gönderilerek burada koruma altına alınacağı belirtildi.
Nazilli Hayvan Hakları ve Doğa Koruma Derneği Başkanı Mehmet Gürkan Tığoğlu, “Ülke genelinde sokak hayvanlarının uyutulmasını dile getirmek, itlafın özendirilmesidir. Her canlıya sahip çıkmalıyız” dedi. Veteriner Hekim Osman Yırtımcı ise leyleğin durumunu şu sözlerle açıkladı: “Kanadını ampute ettik, şu anda sağlıklı. Bursa’da hayatına devam edecek.”
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap