Özgür Özel: “Kapatın, Hodri Meydan!”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın CHP’li belediyelerin açtığı kreşleri kapatma girişimine karşı çıkarak, “Hadi gelin kapatın, hodri meydan. Bu uygulamanın sonuna kadar arkasında duracağız” demişti.
AK Parti’den Yanıt: “Kreşlerle Alakalı Hiçbir İfade Yok”
Özel’in açıklamalarının ardından AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank, sosyal medya hesabından şu yanıtı verdi: “Daha kreş ile anaokulu arasındaki farkı bilmeyen bir genel başkansın. Milli Eğitim Bakanımız açıkladı, gönderilen yazıda kreşlerle alakalı hiçbir ifade yok. Kreşler MEB’in yetkisinde bir alan da değil.”
2007 Yılında İptal Edilen Kanun MAddesi
Varank, açıklamalarına devam ederek, 2007 yılında belediyelerin anaokulu açma yetkisini Anayasa Mahkemesi’nde (AYM) CHP’nin iptal ettirdiğini belirtti. Bu nedenle MEB’in 2007 yılından beri hiçbir belediyeye anaokulu ruhsatı vermediğine dikkat çekti.
CHP ve AK Parti Arasındaki Sosyal Medya Tartışması
Özel’in ve Varank’ın açıklamaları sosyal medyada tartışma konusu olurken, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, belgelerle yanıt vererek sert ifadeler kullanmış; Varank da aynı şekilde karşılık vermişti. Her iki taraf da karşılıklı olarak sert ifadelerle polemiğe devam etmişlerdi.
Sonuç
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kreşlerin kapatılma girişimine karşı çıkması ve AK Parti Milletvekili Mustafa Varank’ın yanıtı arasındaki tartışma devam etmekte. Kreşlerin MEB yetkisinde olup olmadığı ve belediyelerin anaokulu açma konusundaki geçmiş uygulamaları ise tartışmanın odağında bulunuyor. Her iki taraf da sosyal medya üzerinden sert söylemlerle birbirlerine yanıt veriyorlar.