UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Diyarbakır’ın Hevsel Bahçeleri’nde gerçekleştirilen operasyonda 3 bin 267 kök kenevir ele geçirildi.
Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve karma timlerin katılımıyla Hevsel Bahçeleri’nde operasyon düzenlendi. Bu operasyonda, Hevsel’in 20 farklı noktasında yapılan çalışmada toplamda 3 bin 267 kök kenevir ele geçirildi.
Yetkililer, ele geçirilen kenevir köklerinin 800 kilo esrar üretimine elverişli olduğunu belirtti. Güvenlik güçleri tarafından alınan numunelerin ardından kenevirler yerinde imha edildi.
Bu olay, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel mirası olan Hevsel Bahçeleri’nde gerçekleşen büyük çaplı bir operasyon olarak dikkat çekti. Kenevir yetiştiriciliğiyle mücadele kapsamında gerçekleştirilen bu operasyonun, bölgedeki yasa dışı faaliyetlere karşı gösterilen kararlılığın bir göstergesi olduğu belirtildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]
Yorum Yap