İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı‘nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Merkez Bağlar ilçesinde kaybolan ve Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran‘ın ölümü ile ilgili süreci değerlendiren Yerlikaya, konuyla ilgili 4 savcının kollukla beraber iş yürüttüğünü belirtti.
Savcılar ve Emniyet Birlikte Çalışıyor
Yerlikaya, savcılara verilen ifadeler doğrultusunda sürecin devam edeceğini belirterek, detayların Adalet Bakanı tarafından paylaşılacağını aktardı. Olayın hızlı bir şekilde aydınlatılacağını düşündüğünü belirten Bakan Yerlikaya, “85 milyon bu olaydan son derece üzüntü duyuyor. Herkesin isteği bu olayın aydınlığa kavuşması ve adaletin tecelli etmesi” dedi.
Adaletin Takipçisi Olunacak
Sayın Cumhurbaşkanı‘nın, “Narin kızımızı öldüren kimse mahkemelerde yargılanıp hak ettiği cezaları almasının takipçisi olacağını söylediğini” ifade eden Yerlikaya, “Burada basın da çok önemli bir görev üstlendi. Görevini yaptı. Son sözü artık hakimler ve savcılar söyleyecek” dedi.
Adli Süreç Başladı
İçişleri Bakanı, “Biz tespit edilen suçu aydınlatıp suçluyu götürüp adalete teslim ediyoruz. İçişleri Bakanlığının görevi, suçu önlemek ama önleyemiyorsa suç işlendiyse yakalayıp adalete teslim etmek” diyerek, adaletin işleyişine güvenin sürdüğünü belirtti. Yerlikaya, “Gelinen noktada artık konu tamamen adliyenin” ifadelerini kullandı.